Hummel

Leeftijd 10 jaar  Hongaar

Hummel is een grote bruine ruin met een hartje van goud. Deze Hongaar kan de normaalste dingen soms wat eng vinden, maar met een zelfverzekerde ruiter doet hij maar al te graag zijn best. Hummel aan het werk zetten vraagt soms enige moeite, maar zodra zijn knopje omgaat doet hij alles voor je. Hummel is een slim paard en snapt snel wat je van hem vraagt. Soms vindt hij dingen wat moeilijk, maar opgeven doet hij niet. Naast heel veel snoepjes, aandacht en een bosrit maak je hem ook altijd blij met een sprongetje.

Japie

Bivaldo

Uniform

Setka

Al Capone

Leeftijd 18 jaar KWPN ruin

Deze knappe ruin is geboren in 2005 maar dat is niet aan hem af te zien. Voorwaarts, leergierig en ontzettend lief typeren Al Capone. Hij kent de kneepjes van het vak en kan de gedreven ruiter dan ook veel leren over de dressuursport. Daarnaast verwen je hem ook echt met een bosrit, een uitgebreide poetsbeurt of heerlijk grazen op het terrein.

Tinkerbell

Compagnon

Capri

Leeftijd 14 jaar Brandenburger Warmbloed

Capri is een echte dame, met een fijn snuitje. Soms doet ze wat gemeen tegen haar buurman Japie (of tegen één van de andere ruinen), maar tegen mensen is ze heel lief. Ze is dol op alles wat met eten te maken heeft. Ze weet dus ook altijd je paardensnoepjes, appels en wortels te vinden. Met rijden is ze lekker voorwaarts en in het bos rijdt ze graag voorop en is ze bom-proof. Capri komt uit Duitsland, dat kun je zien aan het brandmerk op haar dij.

Pleun

Valerie

Alegra

Leeftijd 11 jaar Holsteiner

Alegra is een echte Duitse dame, ze is namelijk een Holsteiner. Met haar sprekende ogen en schattige oortjes is ze een van de knapste merries van stal. Alegra is gek op springen, ze neemt je zo mee over de hindernis, ook als je het zelf nog niet zo goed kan. En je doet haar altijd een plezier met een mooie bosrit. Dressuren doet ze vaak in een iets lagere versnelling, maar met een enthousiaste en geduldige ruiter kan ze heel fijn lopen.

Kolonel

Leeftijd 19 jaar KWPN ruin

Deze grote ruin is een heel goed manege paard.

Hij is slim en weet heel goed welke ruiter hij op zijn rug heeft zitten.

Voor de beginnende ruiter loopt hij braaf zijn rondje, maar wanneer je hem aam het werk weet te zetten kan hij meer in de dressuur dan dat je in eerste instantie verwacht.

Op stal is hij super braaf, maar let op de staldeur … als hij de kans krijgt maakt hij een ommetje om zijn maatjes gedag te zeggen.

Chester

Mask 

Leeftijd 16 jaar Schimmel

Mask is een stoer paard en komt helemaal uit Ierland. Hij houdt van buiten spelen en in de modder rollen, waardoor je soms bijna vergeet dat hij een schimmel is. Mask heeft een hart van goud en vindt het leuk om beginnende ruiters te leren rijden. Hij zet zowel met dressuur als met springen graag zijn beste beentje voor en is daarom ook bij veel gevorderde ruiters favoriet.

Gijs

Leeftijd 13 jaar Comtois

Gijs ziet er uit als een groot, stoer paard, maar hij heeft een heel klein hartje. Hij zet altijd zijn beste beentje voor. Ondanks dat Gijs niet zo atletisch gebouwd is, doet hij dankzij zijn enthousiaste karakter niet onder bij de sportpaarden. Van springen tot dressuur, hij doet superhard zijn best. Maar ook met een bosritje of spelletjes maak je Gijs gelukkig. Door zijn fanatieke karakter is Gijs erg geliefd bij de gevorderde ruiters. Maar Gijs heeft ook enorm veel geduld, waardoor hij voor de beginners lessen ook heel fijn is. Op Gijs hebben al heel veel mensen leren galopperen.

Gijs kan met zadelen af en toe een beetje geïrriteerd raken, maar met geduld en wat lekkers is dat zo weer opgelost.

Appèl

Edora

Leeftijd 14 jaar KWPN merrie

Edora is een vrolijke en nieuwsgierige merrie en houdt van haar privacy in haar stal. Poetsen en knuffelen vindt ze fijn op een poetsplek. Ze is een veelzijdig paard en wordt ingezet voor springen, dressuur en buitenritten. Onder het zadel kan ze voorwaarts zijn, maar met een geduldige ruiter met doorzettingsvermogen wil ze graag voor je werken en kan ze fijn rijden. Ze geniet ervan om na een rit nog even te grazen en te knuffelen.

Camilion

Leeftijd 16 jaar KWPN ruin

Camilion is een harde werker.

Zijn tempo is altijd hoog, je zweepje hoef je bij hem niet mee te nemen.

Hij zet altijd zijn beste beentje voor maar hij kan af en toe wel iets onhandig zijn.

Camilion is van alle markten thuis maar gaat het allerliefste voorop mee het bos in.

Hij doet zich heel groot en stoer voor, toch is hij een grote teddybeer met een groot hart.

Bo

Lodewijk

Leeftijd 16 jaar bruin

Lodewijk is onze vrolijke clown. In ruil voor een snoepje laat hij vele trucjes zien zoals flamen of voetjes geven.

In de bak is het soms hard werken op hem, maar dat maakt hij ruimschoots goed met zijn vele knuffels op stal.

Kortom: Een vrolijke knuffelbeer die altijd in is voor een grapje, met een hart van goud.

Emmy

Cherie

Leeftijd 21 jaar KWPN merrie

Deze merrie is al wat op leeftijd maar dat is niet te merken aan de hoeveelheid looplust. Na lange tijd in het wedstrijdteam te hebben gezeten is het nu tijd voor wat rustigere lessen. Ze loopt nu mee in de kinderlessen waar ze de harten van onze nieuwe ruiters veroverd. Daarnaast blijft het bos haar favoriet, oortjes naar voren en gaan. Cherie is altijd in voor kriebels en knuffels.

Catootje

Amy

Jeep

Winnie

Kleine Kees

Leeftijd 17 jaar bruinplatenbont

Zijn naam zegt het al, Kees is de kleinste van het stel. Hij loopt niet graag alleen en hem zal je dan altijd vinden achter een andere pony. Hij kan goed springen en helpt de ruiter dan ook altijd naar de overkant.

Duc

Leeftijd 29 jaar bruin

Duc is een geliefd paard onder de instructeurs en ruiters. In zijn jonge jaren liep hij mee in het wedstrijdteam en gaf hij zijn ruiter het vertrouwen tijdens de KNHS- wedstrijden. Nu geeft hij dit vertrouwen aan de jonge ruiters om te leren rijden.

Pecan

Leeftijd 7 jaar schimmel minipaard

De kleine dondersteen van Marcroix. Hij is te klein voor het rijden maar is dol op wandelen. Het liefste gaat hij op ontdekkingstocht over het terrein op zoek naar wortels en open tonnen vol muesli. Als hij moe is van zijn avonturen, kan je hem vinden bij Siepie. Dat is zijn grote vriendin.

Magic

Leeftijd 30 jaar vos

Magic is al echt een oude rot in het vak. In zijn jongere jaren stal hij de show in het wedstrijdteam en nu leert hij de nieuwe ruiters de kneepjes van het vak. Hij is geen liefhebber van drukte, maar tegen een rustige poetsbeurt zegt hij geen nee.

Bruno

Leeftijd 14 jaar zwart

 Bruno is een echte heer en verleid de merries met zijn lange wimpers en bijzondere ogen. Bruno is een ster in theekransjes houden in het midden van de bak, je moet hem dus wel echt aan het werk houden.

Lucky

Leeftijd 8 jaar schimmel

 Lucky is een pittige tante met een eigen wil. Je moet goed opletten dat ze niet stiekem brokjes van de andere paarden uit de stallen snoept. Met buitenritten wil Lucky weleens eigenwijs zijn dan maakt ze een ommetje over de heide. Ze past zich aan aan het niveau van de ruiter, een echte leer pony voor iedereen.

Siepie

Leeftijd 9 jaar koffievos

Op stal is Siepie een echte draak. Pecan is haar beste vriend en je zult ze dan ook vaak samen aantreffen. In de bak is Siepie de snelste en vergeet ze wel is dat het geen wedstrijdje is. Springen kan ze als de beste, al gaat ze dan wel voor de snelste tijd.

Dory

Leeftijd 23 jaar zwart

Deze black beauty is een echte dame. Ze houd van een hoog tempo maar blijft altijd braaf. Zo kunnen beginnende ruiters op haar leren galopperen maar is ze ook van de pubers een echte favoriet. Dol op springen en gaat dan ook altijd voor de snelste tijd.

Mac

Leeftijd 28 jaar bruin

Mac is een echte knuffelkont en staat het liefste de hele dag bij je. In de bak is hij een echte leerpony en kinderen rijden dan ook graag op hem. Hij loopt braaf in het rijtje maar is ook zo stoer om voorop te gaan met de jonge kinderen.

Itschy

Leeftijd 14 jaar vos

Een grote dame die met haar rust en zelfvertrouwen haar kudde leidt. Onder het zadel is ze van alle markten thuis, zowel dressuur als springen kan Itschy als de beste. Ze is geliefd bij de instructeurs in het bos seizoen als voorop paard.

Pepper

Leeftijd 13 jaar vos

Pepper is een knappe dame met een eigen karakter. Dol op eten en kriebels tijdens het poetsen. Ze is voor zowel de beginnende ruiter als de gevorderde ruiter een leuke leerpony.

Banjo

Leeftijd 9 jaar, schimmel

De knappe Spanjaard van het stel. Met zijn veelzijdige talenten is hij geschikt voor alle soorten ruiters. Hij is ontzettend leergierig en wil dan ook graag met je samen werken. Hij is in de tijd bij ons uitgegroeid tot een echte dressuur pony die niet vies is van een sprongetje.

Bruce

Leeftijd 22 jaar schimmel

Deze knappe verschijning is favoriet bij de kinderen om zijn lieve karakter. Hij is de ster van de avond bij de onderlinge FNRS-wedstrijden. Bij het springen moet je hem vertrouwen geven en dan gaat hij voor je door het vuur.

Nadine

Leeftijd 29 jaar vos

Nadine is een oude dame die op stal over komt als knorrige pony. Ze houd van rust en haar extra emmers Subli. Eenmaal in de bak blijkt het echter een echte race pony. Ze houd van doorlopen en vaak gaat het rijtje haar dan ook te langzaam. Ze is nog lang niet klaar met kinderen leren paardrijden.

Peso

Leeftijd 28 jaar bruin

In zijn jonge jaren stond hij erom bekend om wel is op ontdekkingstocht te gaan. Nu heeft hij alles al gezien en staat hij altijd heerlijk tevreden op stal. Ondanks zijn korte benen kan peso goed doorlopen en leert hij de beginnende ruiters paardrijden.

Sammy

Leeftijd 26 jaar zweetvos

Sammy is een oude leermeester die menig instructeur heeft leren paardrijden. Hij is voorzichtig met de beginnende ruiters en zorgt altijd voor een veilige rit. Hij is dol op eten en zal altijd blijven zoeken naar een verstopte wortel in je jaszak

Totilas

Leeftijd 15 jaar palomino

Totilas is echt een echte eye catcher. Naast zijn knappe uiterlijk is het een heerlijke pony om mee te rijden. Dol op springen, buiten rijden en mis staat ook zeker niet in de dressuur ring.

James

Leeftijd 13 jaar zwartbont

James is vernoemd naar Bond, James Bond. Zie jij waarom? Stiekem is James een echte boef maar verschuild hij dit achter zijn prachtige lokken. Hij is dol op springen en daardoor favoriet bij de springruiters.

Snowy

Leeftijd 18 jaar schimmel

Snowy is een echte einzelgänger. Ze heeft geen behoefte aan andere pony’s in de buurt van haar billen. Achteraan in het rijtje vind Snowy de beste plek. Ze zit en rijd heerlijk en heeft dan ook een aantal trouwe fans. Wij gebruiken haar veel met de privélessen.

Spikkel

Leeftijd 12 jaar vos

Spikkel heeft een bijzonder talent, hij krijgt elke ruiter van zijn rug maar er zijn ook weken dat hij zich voorbeeldig gedraagt. Het is een lieve maar ondeugende pony en geeft de gevorderde ruiter een uitdaging. Hij is dol op springen en is altijd in voor knuffels op stal.

Samson

Molly

Leeftijd 12 jaar blue blagdon

Molly is een bijzondere verschijning met haar grijze vacht en lange manen. Een pony die niet te missen valt met haar eigenwijze maar lieve karakter. Ze zet de beginnende ruiter aan het werk maar zal geen pas verkeerd doen.

Nana

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen